Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


müvészet

Cikkek

2019.01.19

hullámok

/ Menüpont: müvészet

A kémiai  reakció meginditásához általában energiára van szükség.  Vannak reakciók melyeket   fény-(sugárzó) energia is beindithat, a szervezet által elnyelt mennyiségtöl függöen. . Ez  elektromágneses spektrum hullám formában terjed, energia mellett impulzust szállit.

 Reakciók aktiválási hője kevesebb mint 62kJ  és ez szerint mintegy ƛ=2*10-4cm hullámhossz felel meg, és már a közeli infravörös sugárzás is kiválthati fotokémiai reakciót. A fotokémiai reakciók túlnyomó részében  elektronátmenetekkel  történik, ehez  energiafelvétel szükséges ez a primér folyamat. A másodlagos folyamatok, akkor is bekövetkeznének ha a primér aktiv részecskék más uton keletkeznek. Eltér azonban azzal, hogy a reakció l arányos (máskép a besugárzot fény intenzitásátol) A másodlagos reakciók melyek éppen a hullámok következménye, fontosak az ember életmüködésére nézve.

 
Teljes bejegyzés

2018.08.09

Az emberi test

/ Menüpont: müvészet

Egyetemista koromban magától érthetödöen megelevenedtek a tanultak. A sziv lüktetett, a moleklák áthatoltak a sejtmembránon, az elektronok átugráltak az egyik elektronpályárol a másikra Most harmincöt éve a diplomálás után kezembe kerültek az egyetemi könyvek és azon tünödöm hol van bennük elrejtve az élet a  lélek.

Az emberi elme kifürkészhetetlen. Egyik oldalon föltérképezi a gazdatestet és kiállitásokon bemutatja a kutatás hatalmas fejlödését. Másik oldalrol ugyanerre a biotestre képes ugy nézni mint egy gépezetre.

 
Teljes bejegyzés

2018.01.01

a hangszer

/ Menüpont: müvészet

Hogy miért van a házunkban zongora? Már csak a jó ég fog emlékezni rá.

 
Teljes bejegyzés

2017.12.30

vonalak

/ Menüpont: müvészet

Gimnazista szobám ajtaját hatalmas fehér papirral fedtem be és egy sinpárt rajzoltam rá a talpfákkal együtt.Nekem akkor az jelképezte a Googlet az internetet a wikipediát és facebookot. bár akkor csak könyvtár meg iskola létezet.

 
Teljes bejegyzés