Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.29

A magyar ház

Lehet egy ház gyönyörü, rendezett izléses mégis az ottlakok szerencsétlenek, boldogtalanok. De hát ki tudna megmondani, hogy 1000 2000 évnek ezelött azon a helyen szentély vagy temetö állt, piac folyó. Édesapám sokszor mesélte szülei mikor házat vásároltak, a nagymamaám igen sokat hepciáskodot. Az egyik ház elátkozott volt a másik meg csupa szerencsétlenség.édesapám a dühét fejezte ki mert olyan időszak volt amikor sok üresen ház maradt és aprópénzért többszobás városközpontú házkölteményeket lehetett volna venni. De az ö édesanyja hajthatatlan maradt.

Teljesen meglepő mődon én is elöbb a feng shuival ismerkedtem meg és a benne leirt házak formájáról, helységek elrendezödéséröl és a kiegészitö tárgyak elhelyezéséröl. A késöbbi kutatásom ebben a témakörben vezetett el a magyar házak épitkezési rejtélyeihez titkaihoz, mert a magyar házaknak magyar lelkük van a kinainak meg kinai Bármennyire csodálom a sárkányt, ha egy paripát látok a lelkem beleremeg.És valóban mig a kinaiak állata a sárkány az ösmagyarokké a ló, a mi szinünk a fehér és a szent égtájun a kelet és lehet a dél.

Megáll az ember lélegzete egy pillanatra mikor elolvassa, hogy kb.6500 éves irás leirja a magyarház térrendezését. Ezt a 6500 éves róvásirásos irást egyszerü átlagember irta. Egy olyan közöségben ahol magátol érthetö volt, hogy mindenki ir, olvas tanult és tudással rendelkezik.Hiszen a torockai sajtot sem egy nap alatt találták fel és bizony van neki különféle érettségi ideje három, hat hónap és egész egy évig. Ilyen emberek hogyne tudtak volna épitkezni öltözéket késziteni butorozni. De emlitsem meg a gyógyitás müvészetét,vagy a természetben végbemenö körforgásokat.

Mindez szépen le van irva, bármennyire gyorsan tehnikailag válttozik a világ jó ha szem elött tartjuk a régi tudást.